PRODUKTY

Worki Próżniowe

Worki Próżniowe

Jak zachować świeżość mięsa lub owoców na dłużej i zarazem cieszyć się ich walorami smakowymi? Stosując worki próżniowe do żywności zapobiegające psuciu się produktów spożywczych. To jeden z najskuteczniejszych sposobów na wydłużenie trwałości oraz jakości żywności, do tego świetnie znoszący warunki panujące w lodówkach lub chłodniach.

Zastosowanie naszych worków

Produkowane przez nas worki próżniowe stosowane są głównie do pakowania żywności z krótkim terminem przydatności do spożycia, bez konieczności zamrażania. To najlepsze rozwiązanie gwarantujące szczelność oraz świeżość produktów o specjalnych wymogach dotyczących przechowywania żywności w niskiej temperaturze. W ten sposób można zabezpieczyć artykuły spożywcze, a nawet nieznacznie wydłużyć okres ich trwałości. Zachowują w ten sposób apetyczny wygląd i naturalną teksturę, a ponadto zabezpieczone zostają przed działaniem bakterii mogących wywołać zatrucie pokarmowe. To z kolei zaspokaja potrzebę konsumentów na świeże i naturalne produkty.

Worki próżniowe mogą być przechowywane w niższych temperaturach, co nie wpływa na jakość oraz trwałość materiału. Dzięki zastosowaniu lekkich tworzyw uzyskaliśmy materiał idealny do pakowania zarówno dużych kawałków mięsa, jak i niewielkich owoców czy pokrojonych warzyw. Folia jest odporna na rozdarcia, dzięki czemu zapobiega przedostawaniu się powietrza do wnętrza opakowania mogącego doprowadzić do psucia lub zwilgotnienia przechowywanej żywności.

Nasze produkty przeznaczone są do pakowania próżniowego w mieszaninie gazów obojętnych (MAP), które są dobierane do specyfiki danego produktu: skutecznie hamują rozwój bakterii i zachowują atrakcyjny wygląd żywności.

Produkowane przez nas worki do żywności znajdą zastosowanie w szeroko pojętej branży spożywczej, a mianowicie w serowarstwie, wędliniarstwie, rzeźnictwie, przemyśle przetwórczym i rybnym. Z naszych rozwiązań mogą korzystać również firmy zajmujące się produkcją dań gotowych oraz produktów mącznych.

Oferowane przez nas worki do pakowania próżniowego są jednorazowe, zatem po opróżnieniu nie nadają się do dalszego użytku, a wyłącznie do recyklingu.

Stosowane są do pakowania następujących produktów:

  • mięsa,
  • ryby i owoce morza,
  • sery,
  • warzywa,
  • owoce,
  • sery i wędliny w plastrach,
  • gotowe produkty mączne.

Poza branżą spożywczą worki próżniowe stosuje się do pakowania towarów, które narażone są na zniszczenie np. w kontakcie z tlenem lub przy znacznie wyższej temperaturze otoczenia. Z powodzeniem używane są również do przechowywania przedmiotów w warunkach domowych, np. ręczników oraz ubrań.

Są jednorazowe, czyli a po ich opróżnieniu, opakowanie nadaje się tylko do recyclingu.

Worki Próżniowe

  • mięsa
  • ryby
  • sery
  • warzywa
  • owoce
  • gotowe produkty